Handelspolitik

Koja predstavlja Uniju europskih proizvođača zelene energije (UEGEP), o navodnom narušavanju pravila o tržišnom natjecanju na bugarskom tržištu energije

Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositeljica predstavke tvrdi da postoje tri bugarska poduzeća za distribuciju energije kojima je dozvoljeno da imaju dominantan položaj na tržištu. Ona navodi da ta poduzeća, s jedne strane, u okviru programa za ruralni razvoj kupuju energiju od 273 proizvođača energije iz obnovljivih izvora po nižoj cijeni od one koju bi platili u okviru ugovornih obveza, a s druge strane ta ista poduzeća za distribuciju energije kupuju energiju od poduzeća koja su dobila nacionalna financijska sredstva ili financijska sredstva iz EU-a po višoj cijeni od one predviđene zakonom. Podnositeljica tvrdi da navedena praksa predstavlja kršenje Bugarskog zakona o zaštiti tržišnog natjecanja te članka 106. stavka 1. i članka 102. UFEU-a.

Thank you for your support, Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)

openPetition international