Koja predstavlja Uniju europskih proizvođača zelene energije (UEGEP), o navodnom narušavanju pravila o tržišnom natjecanju na bugarskom tržištu energije 

petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
34 34 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositeljica predstavke tvrdi da postoje tri bugarska poduzeća za distribuciju energije kojima je dozvoljeno da imaju dominantan položaj na tržištu. Ona navodi da ta poduzeća, s jedne strane, u okviru programa za ruralni razvoj kupuju energiju od 273 proizvođača energije iz obnovljivih izvora po nižoj cijeni od one koju bi platili u okviru ugovornih obveza, a s druge strane ta ista poduzeća za distribuciju energije kupuju energiju od poduzeća koja su dobila nacionalna financijska sredstva ili financijska sredstva iz EU-a po višoj cijeni od one predviđene zakonom. Podnositeljica tvrdi da navedena praksa predstavlja kršenje Bugarskog zakona o zaštiti tržišnog natjecanja te članka 106. stavka 1. i članka 102. UFEU-a.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now