Handelspolitik

Koja predstavlja Uniju europskih proizvođača zelene energije (UEGEP), o navodnom narušavanju pravila o tržišnom natjecanju na bugarskom tržištu energije 

Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
33 Supporters 33 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositeljica predstavke tvrdi da postoje tri bugarska poduzeća za distribuciju energije kojima je dozvoljeno da imaju dominantan položaj na tržištu. Ona navodi da ta poduzeća, s jedne strane, u okviru programa za ruralni razvoj kupuju energiju od 273 proizvođača energije iz obnovljivih izvora po nižoj cijeni od one koju bi platili u okviru ugovornih obveza, a s druge strane ta ista poduzeća za distribuciju energije kupuju energiju od poduzeća koja su dobila nacionalna financijska sredstva ili financijska sredstva iz EU-a po višoj cijeni od one predviđene zakonom. Podnositeljica tvrdi da navedena praksa predstavlja kršenje Bugarskog zakona o zaštiti tržišnog natjecanja te članka 106. stavka 1. i članka 102. UFEU-a.

Thank you for your support, Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now