Handelspolitik

Ktorá zastupuje Úniu európskych výrobcov ekologickej energie (UEGEP), o údajnom narušení pravidiel hospodárskej súťaže na bulharskom trhu s energiou

Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľka petície uvádza, že existujú tri bulharské spoločnosti distribuujúce energiu, ktorým je povolené, aby pôsobili v dominantnom postavení. Tvrdí, že spoločnosti nakupujú energiu od 273 výrobcov energie z obnoviteľných zdrojov v rámci programu rozvoja vidieka za nižšiu cenu, ako je cena, ktorú by museli zaplatiť v rámci svojich zmluvných záväzkov. Predkladateľka petície tiež uvádza, že tie isté spoločnosti distribuujúce energiu nakupujú energiu od spoločností, ktoré využívali vnútroštátne financovanie a financovanie z prostriedkov EÚ, za vyššiu cenu, ako je cena stanovená zákonom. Tvrdí, že uvedené praktiky predstavujú porušenie bulharského zákona o ochrane hospodárskej súťaže, ako aj článku 106 ods. 1 a článku 102 ZFEÚ.

Thank you for your support, Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
pro

contra