Handelspolitik

Par iespējamiem konkurences noteikumu kropļojumiem Bulgārijas enerģijas tirgū

Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka Bulgārijā ir trīs enerģijas sadales uzņēmumi, kuriem ir atļauts darboties dominējošā stāvoklī. No vienas puses, viņa apgalvo, ka saskaņā ar lauku attīstības programmu tie iepērk enerģiju no 273 atjaunojamās enerģijas ražotājiem (RES) par zemāku cenu nekā tā, kas tiem būtu jāmaksā saskaņā ar savām līgumsaistībām. No otras puses, viņa apgalvo, ka šie paši enerģijas sadales uzņēmumi iepērk enerģiju no uzņēmumiem, kuri ir saņēmuši valsts un ES finansējumu, par cenu, kas ir augstāka nekā tiesību aktos paredzētā cena. Viņa apgalvo, ka iepriekš minētā prakse pārkāpj Bulgārijas Konkurences aizsardzības aktu, kā arī LESD 106. panta 1. punktu un 102. pantu.

Thank you for your support, Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
pro

contra