Namens de Unie van Europese producenten van groene energie (UEGEP), over de vermeende verstoring van de mededingingsregels op de Bulgaarse energiemarkt 

petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
34 34 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Indienster beweert dat er drie Bulgaarse energiedistributiebedrijven zijn die in een dominante positie mogen werken. Enerzijds stelt zij dat deze energie inkopen bij 273 producenten van hernieuwbare energie in het kader van het plattelandsontwikkelingsprogramma tegen een lagere prijs dan de prijs die zij zouden moeten betalen in het kader van hun contractuele verplichtingen. Anderzijds beweert zij dat dezelfde energiedistributiebedrijven energie inkopen bij bedrijven die gebruik hebben gemaakt van nationale en EU-financiering tegen een hogere prijs dan de prijs waarin de wet voorziet. Zij stelt dat bovengenoemde praktijken een inbreuk vormen op de Bulgaarse wet inzake de bescherming van de mededinging en op de artikelen 106, lid 1, en 102 VWEU.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now