Handelspolitik

Bolgár energiapiac versenyszabályainak állítólagos torzulásáról

Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója azt állítja, hogy három bolgár energiaszolgáltató számára megengedett, hogy domináns helyzetben működjön. Egyrészt azt állítja, hogy ezek a vidékfejlesztési program keretében 273 megújulóenergia-termelőtől alacsonyabb áron vásárolnak energiát, mint amennyit a szerződéses kötelezettségeik alapján fizetniük kellene. Másrészt azt állítja, hogy ugyanezen energiaszolgáltató társaságok a jogszabályban meghatározottnál magasabb áron vásárolnak energiát nemzeti és uniós finanszírozásban is részesülő vállalatoktól. Azt állítja, hogy a fenti gyakorlatok a bolgár versenytörvény, valamint az EUMSZ 106. cikke (1) bekezdésének és 102. cikkének megsértését jelentik.

Thank you for your support, Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
pro

contra