Handelspolitik

Dėl galimo konkurencijos taisyklių iškraipymo Bulgarijos energijos rinkoje

Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Peticijos pateikėjas tvirtina, kad egzistuoja trys Bulgarijos energijos paskirstymo bendrovės, kurioms leidžiama veikti užimant dominuojančią padėtį. Viena vertus, ji teigia, kad pagal kaimo plėtros programą 273 atsinaujinančiųjų išteklių energijos gamintojai perka energiją už mažesnę kainą nei ta, kurią jie turėtų mokėti pagal savo sutartinius įsipareigojimus. Kita vertus, ji teigia, kad ta pati energijos paskirstymo įmonė perka energiją iš įmonių, kurios gavo naudos iš nacionalinio ir ES finansavimo didesne kaina nei numatyta įstatyme. Ji teigia, kad anksčiau minėta praktika yra Bulgarijos konkurencijos įstatymo ir SESV 106 straipsnio 1 dalies bei 102 straipsnio pažeidimas.

Thank you for your support, Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
pro

contra