Rechtstaatlichkeit

Privind răpirea internațională de copii în Japonia

T. P.
  1. Launched January 2020
  2. Time remaining 6 weeks

Petiționarul își prezintă problemele, indicând faptul că soția sa japoneză i-a răpit pe cei doi copii ai săi, care au și cetățenia italiană, și susține că Japonia încalcă Convenția de la Haga din 25 octombrie 1980 asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii, pe care a ratificat-o în 2014. El subliniază că legislația japoneză nu prevede o custodie comună, dreptul de vizită sau dreptul de acces la copiii lor pentru părinții care nu sunt cetățeni japonezi. Prin urmare, acesta solicită Parlamentului European să intervină în Japonia și invită Parlamentul European să ia toate măsurile necesare pentru a preveni alte încălcări ale dreptului național și internațional, în special Convenția ONU din 1989 privind drepturile copilului.

Thank you for your support, T. P.

openPetition international