Rechtstaatlichkeit

O međunarodnoj otmici djece u Japanu

T. P.
  1. Launched January 2020
  2. Time remaining 7 weeks

Podnositelj predstavke iznosi svoje probleme, navodeći da je njegova supruga Japanka otela njegovo dvoje djece, koja također imaju talijansko državljanstvo, te tvrdi da Japan krši Hašku konvenciju od 25. listopada 1980. o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice djece koju je ratificirao 2014. Ističe da japanskim zakonodavstvom nije predviđeno zajedničko skrbništvo, pravo na posjećivanje djece ili pravo na pristup djeci za roditelje koji nisu iz Japana. Stoga od Europskog parlamenta traži da otvori predstavništvo u Japanu i učini sve potrebno kako bi se spriječila daljnja kršenja nacionalnog i međunarodnog prava, a posebno Konvencije UN-a o pravima djeteta iz 1989.

Thank you for your support, T. P.

openPetition international