Umwelt

Par drošības problēmām attiecībā uz radioaktīvo atkritumu apglabāšanu Bulgārijā

E. P.
  1. Launched February 2020

Lūgumraksta iesniedzēji pauž bažas par drošību saistībā ar valsts zema un vidēja satura radioaktīvo atkritumu glabātavas būvniecību Radiana Bulgārijā, ļoti tuvu pie Donavas un pie robežas ar Rumāniju. Viņi apgalvo, ka būvniecība izraisīs pazemes ūdeņu piesārņošanu ar radioaktīvajiem atkritumiem (RAW), dažiem no kuriem pussabrukšanas periods ir vairāki simti tūkstošu un pat vairāki miljoni gadu. Lūgumraksta iesniedzēji uzsver juridiskos jautājumus, kas ir saistīti ar ietekmes uz vidi novērtējumu, un apgalvo, ka radioaktīvo atkritumu daudzums, kas ir jāapglabā Radiana, teritorijā ievērojami pārsniegs pašreizējā projekta novērtējumu. Viņi apgalvo, ka ir pārkāptas Orhūsas un Espo konvencijas, un pieprasa apturēt šī projekta finansējumu.

Thank you for your support, E. P.