Umwelt

P. P. Bulgaaria ja Rumeenia kodanike ning valitsusväliste organisatsioonide rühma nimel ohutusega seotud probleemide kohta seoses radioaktiivsete jäätmete hoidlaga Bulgaarias

E. P.
  1. Launched February 2020

Petitsiooni esitajad tõstatavad ohutusprobleeme seoses madala ja keskmise radioaktiivsusega jäätmete riikliku hoidla ehitamisega Bulgaarias Radianas, mis asub väga lähedal Doonau jõele ja Rumeenia piirile. Nad väidavad, et ehitus saastab alusvett radioaktiivsete jäätmetega, millest mõne poolestusaeg on mitusada tuhat aastat ja isegi kümneid miljoneid aastaid. Petitsiooni esitajad tõstavad esile õiguslikke probleeme seoses keskkonnamõju hindamisega ja väidavad, et Radianas ladustatavate radioaktiivsete jäätmete kogus ületab oluliselt praeguse projekti hinnangulisi koguseid. Nad väidavad, et on rikutud Århusi ja Espoo konventsioone, ning nõuavad selle projekti rahastamise peatamist.

Thank you for your support, E. P.