Umwelt

în numele unui grup de cetățeni bulgari și români și de ONG-uri, privind preocupările legate de siguranță asociate construirii unui depozit de deșeuri radioactive în Bulgaria

E. P.
  1. Launched February 2020

Petiționarii semnalează preocupările legate de siguranță pe care le suscită construcția instalației naționale de depozitare pentru deșeuri radioactive cu activitate redusă și medie la Radiana, Bulgaria, foarte aproape de fluviul Dunărea și de frontiera cu România. Aceștia susțin că proiectul va avea drept efect contaminarea apelor subterane cu deșeuri radioactive, dintre care unele au un timp de înjumătățire de câteva sute de mii de ani și chiar de mai multe zeci de milioane de ani. Petiționarii evidențiază aspectele juridice legate de evaluarea impactului asupra mediului și susțin că volumul total de deșeuri radioactive care urmează a fi depozitate la Radiana va depăși cu mult estimările proiectului actual. Petiționarii semnalează încălcări ale Convențiilor de la Aarhus și de la Espoo și solicită să se pună capăt finanțării acestui proiect.

Thank you for your support, E. P.