Tiere

O údajnom porušení právnych predpisov EÚ týkajúcich sa sústavy Natura 2000 a hrozbe pre biotopy vzácnych druhov orla skalného v masíve Mała Barania (Poľsko)

H. M.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

Predkladateľ upozorňuje na údajné porušovanie právneho rámca EÚ o biotopoch významných druhov vtákov počas značenia rýchlostnej cesty mimo trasy v masíve Mała Barania. Predkladateľ tvrdí, že v rozhodnutiach v oblasti životného prostredia požadovaných pre tento projekt sa nezohľadňovali environmentálne faktory, konkrétne hrozby pre biotopy ohrozených druhov. Sťažnosť zaslaná okresnému inšpektorátu ochrany životného prostredia nepriniesla požadované výsledky, pretože tento orgán nevykonal inšpekciu na mieste a vo svojom rozhodnutí uviedol, že neexistujú dôkazy poukazujúce na porušenie právnych predpisov týkajúcich sa biotopov významných druhov vtákov. Okrem toho sa neuskutočnili žiadne konzultácie s environmentálnymi inštitúciami alebo organizáciami. Predkladateľ sa odvoláva na články 11 a 13 ZFEÚ týkajúce sa ochrany životného prostredia a dobrých životných podmienok zvierat, ktoré by sa mali zohľadniť pri zavádzaní politiky EÚ a dopravnej politiky členských štátov.

Thank you for your support, H. M.

openPetition international