Tiere

Dėl tariamo su „Natura 2000“ susijusių ES teisės aktų pažeidimo ir grėsmės retoms rūšims priskiriamo kilniojo erelio buveinėms Mała Barania masyve (Lenkija)

H. M.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Peticijos pateikėjas atkreipia dėmesį į tariamus ES teisės aktų dėl svarbių paukščių rūšių buveinių pažeidimus žymint greitkelio maršrutą Mała Barania masyve. Peticijos pateikėjas tvirtina, kad priimant šiam projektui būtinus sprendimus aplinkos srityje nebuvo atsižvelgta į aplinkos veiksnius, visų pirma į grėsmę nykstančių rūšių buveinėms. Provincijos aplinkos apsaugos inspekcijai pateiktu skundu nebuvo pasiekta norimo rezultato, nes ši institucija neatliko patikrinimo vietoje ir savo sprendime nurodė, kad nėra įrodymų, kuriais remiantis būtų matyti, jog pažeisti teisės aktai, susiję su svarbių paukščių rūšių buveinėmis. Be to, nebuvo konsultuotasi su gamtosaugos institucijomis ir organizacijomis. Peticijos pateikėjas remiasi SESV 11 ir 13 straipsniais, susijusiais su aplinkos apsauga ir gyvūnų gerove, į kuriuos valstybės narės turėtų atsižvelgti, įgyvendindamos ES politiką ir transporto politiką.

Thank you for your support, H. M.

openPetition international