Tiere

H. M.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Vlagatelj peticije opozarja na domnevne kršitve pravnega okvira EU o habitatih pomembnih vrst ptic med trasiranjem hitre ceste na gorskem masivu Mała Barania. Vlagatelj peticije trdi, da pri okoljskih odločitvah, potrebnih za ta projekt, niso bili upoštevani okoljski dejavniki, in sicer grožnje za habitate ogroženih vrst. Pritožba, poslana pokrajinskemu inšpektoratu za zaščito okolja, ni prinesla želenih rezultatov, saj ta organ ni opravil pregleda na terenu, v svoji odločitvi pa je navedel, da ni dokazov, ki bi kazali na kršenje zakonodaje, povezane s habitati pomembnih vrst ptic. Poleg tega niso bila opravljena posvetovanja z naravovarstvenimi institucijami ali organizacijami. Vlagatelj peticije se sklicuje na člen 11 PDEU o varstvu okolja in člen 13 PDEU o dobrem počutju živali, ki bi ju bilo treba upoštevati pri izvajanju politike EU in prometne politike držav članic.

Thank you for your support, H. M.

openPetition international