Tiere

O navodnom kršenju zakonodavstva EU-a u vezi s mrežom Natura 2000 i prijetnji kojoj su izložena staništa rijetke vrste surog orla u masivu Mała Barania (Poljska) 

H. M.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
0 Supporters 0 in Europäische Union
0% from 500 for quorum
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositelj predstavke upozorava na navodna kršenja zakonskog okvira EU-a o staništima važnih ptičjih vrsta tijekom određivanja trase za brzu cestu u masivu Mała Barania. Podnositelj tvrdi da pri donošenju odluka o zaštiti okoliša potrebnih za ovaj projekt nisu u obzir uzeti čimbenici zaštite okoliša, odnosno prijetnje kojima su izložena staništa ugroženih vrsta. Prijava Pokrajinskom inspektoratu za zaštitu okoliša nije polučila željene rezultate, budući da to tijelo nije provelo inspekcije na licu mjesta te je u svojoj odluci navelo kako nema dokaza koji bi ukazivali na kršenje zakonodavstva povezanog sa staništima važnih ptičjih vrsta. Nadalje, nisu provedena nikakva savjetovanja s institucijama ni organizacijama za zaštitu prirode. Podnositelj upućuje na članke 11. i 13. UFEU-a koji se odnose na zaštitu okoliša i dobrobit životinja, a koje bi trebalo uzeti u obzir pri provedbi politike EU-a te prometne politike od strane država članica.

Thank you for your support, H. M.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international