Tiere

Privind presupusa încălcare a legislației UE privind rețeaua Natura 2000 și amenințarea la adresa habitatelor speciilor rare de acvilă de munte din masivul Mała Barania (Polonia)

H. M.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

Petiționarul atrage atenția asupra presupuselor încălcări ale cadrului juridic al UE privind habitatele speciilor importante de păsări în timpul marcării traiectoriei unui drum expres în masivul Mała Barania. Petiționarul susține că deciziile de mediu necesare pentru acest proiect nu au luat în considerare factorii de mediu, și anume amenințările la adresa habitatelor speciilor pe cale de dispariție. O plângere adresată Inspectoratului Provincial pentru Protecția Mediului nu a dat rezultatele dorite, întrucât acest organism nu a efectuat inspecțiile la fața locului, iar în decizia sa, acesta a declarat că nu există nicio dovadă care să indice încălcarea legislației privind habitatele speciilor importante de păsări. În plus, nu au avut loc consultări cu instituțiile sau organizațiile în domeniul naturii. Petiționarul face referire la articolele 11 și 13 din TFUE referitoare la protecția mediului și la bunăstarea animalelor, care ar trebui să fie luate în considerare în punerea în aplicare a politicii UE și a politicii în domeniul transporturilor de către statele membre.

Thank you for your support, H. M.

openPetition international