Tiere

Natura 2000 hálózattal kapcsolatos uniós jogszabályok állítólagos megsértéséről és a szirti (kőszáli) sas Mała Barania-hegységben (Lengyelország) élő ritka fajainak élőhelyeit fenyegető veszélyről

H. M.
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

A petíció benyújtója felhívja a figyelmet a fontos madárfajok élőhelyeire vonatkozó uniós jogi keret állítólagos megsértésére a Mała Barania Massif gyorsforgalmi út kijelölése során. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a projekthez szükséges környezetvédelmi döntések fontos környezeti tényezőket nem vettek figyelembe, közöttük veszélyeztetett fajok élőhelyeit fenyegető veszélyeket. A Tartományi Környezetvédelmi Felügyelőséghez benyújtott panasz nem hozta meg a kívánt eredményeket, ez a szerv ugyanis nem végezte el a helyszíni ellenőrzéseket, és határozatában azt állapította meg, hogy a fontos madárfajok élőhelyeire vonatkozó jogszabályok megsértésére utaló bizonyíték nincs. Továbbá nem került sor konzultációra sem természetvédelmi intézményekkel, sem természetvédelmi szervezetekkel. A petíció benyújtója az EUMSZ 11. és 13. cikkére hivatkozik, amelyek a környezetvédelemre és az állatjólétre vonatkoznak, és amelyek figyelembe vétele az uniós politika és közlekedéspolitika tagállami végrehajtása során kötelező.

Thank you for your support, H. M.

openPetition international