Handelspolitik

относно доказателство за ваксинация против бяс за кучета, пътуващи до европейски страни

Georg Griesbeck
  1. Launched January 2020

Вносителят на петицията твърди, че неговото куче, което има автоимунно състояние, има основни имунизации срещу бяс и това може да се докаже чрез титър тест. Той твърди, че заради състоянието на кучето му, ветеринарите съветват да се избягва имунизацията срещу бяс. Съгласно законодателството на ЕС според вносителя на петицията е необходима редовна имунизация срещу бяс, за да може да се влезе в друга държава членка с куче. Той задава въпроса как може да пътува до други държави членки с кучето си. Той иска дерогация, съгласно която изискването за доказателство за ваксинация против бяс може да отпадне, когато това е по медицинско предписание, и е достатъчно представянето на сертификат за титър тест.

Thank you for your support, Georg Griesbeck