Handelspolitik

Privind dovada de vaccinare împotriva rabiei pentru câinii care călătoresc spre țări europene

Georg Griesbeck
  1. Launched January 2020

Petiționarul afirmă că câinele său, care suferă de o afecțiune autoimună, beneficiază de o imunitate de bază împotriva rabiei, lucru care poate fi demonstrat printr-un test de titru. El susține că, din cauza afecțiunii, medicii veterinari nu recomandă imunizarea împotriva rabiei. Potrivit petiționarului, în temeiul legislației UE, este necesară imunizarea regulată împotriva rabiei pentru a putea intra într-un alt stat membru cu un câine. Petiționarul întreabă cum poate călători în alte state membre acompaniat de câinele său. El solicită o derogare în baza căreia, cu aprobare medicală, dovada de vaccinare împotriva rabiei nu ar mai fi necesară, fiind suficient un certificat de test de titru.

Thank you for your support, Georg Griesbeck