Handelspolitik

O doklade o vakcinácii psov proti besnote pri cestách do európskych krajín

Georg Griesbeck
  1. Launched January 2020

Predkladateľ petície uvádza, že jeho pes, ktorý má autoimunitné ochorenie, má základnú imunizáciu proti besnote, čo možno preukázať testom na protilátky. Vzhľadom na toto ochorenie mu vraj veterinári neodporúčajú vakcináciu proti besnote. Tvrdí, že ak by chcel so psom navštíviť iný členský štát, podľa právnych predpisov EÚ by musel absolvovať pravidelnú imunizáciu proti besnote. Predkladateľ sa teda pýta, ako môže vycestovať do iných členských štátov spolu so svojím psom. Žiada o výnimku, na základe ktorej by sa pri zdravotných indikáciách nemusel vyžadovať doklad o vakcinácii proti besnote a postačovalo by osvedčenie o teste na protilátky.

Thank you for your support, Georg Griesbeck