Handelspolitik

Georg Griesbeck marutaudivastase vaktsineerimise tõendamise kohta Euroopa riikidesse reisivate koerte puhul

Georg Griesbeck
  1. Launched January 2020

Petitsiooni esitaja väidab, et tema koeral, kellel on autoimmuunpuudulikkus, on marutaudivastane põhiimmuunsus olemas ja et seda saab tiitertesti (vereanalüüsi) abil tõendada. Ta väidab, et selle haiguse korral ei soovita loomaarstid marutaudi vastu vaktsineerimist. Petitsiooni esitaja sõnul nõutakse ELi õigusaktides, et koeraga teise liikmesriiki reisimiseks peab loom olema korrapäraselt marutaudi vastu vaktsineeritud. Ta küsib, kuidas ta saab oma koeraga teistesse liikmesriikidesse reisida. Ta taotleb erandit, mis lubaks meditsiinilise näidustuse korral marutaudivastase vaktsineerimise tõendist loobuda ja piirduda tiitertesti tõendiga.

Thank you for your support, Georg Griesbeck