Handelspolitik

Par pierādījumu trakumsērgas vakcinācijai suņiem, kuri dodas uz Eiropas valstīm

Georg Griesbeck
  1. Launched January 2020

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka viņa sunim, kuram ir autoimūnā saslimšana, ir imunizācija pret trakumsērgu un ka to var pierādīt, veicot asins analīzes. Viņš apgalvo, ka saslimšanas dēļ veterinārārsti iesaka neveikt vakcināciju pret trakumsērgu. Saskaņā ar ES tiesību aktiem, pēc lūgumraksta iesniedzēja domām, ir nepieciešama regulāra vakcinācija pret trakumsērgu, lai varētu ieceļot citā dalībvalstī ar suni. Lūgumraksta iesniedzējs jautā, kā viņš var ceļot uz citām dalībvalstīm ar savu suni. Viņš pieprasa atkāpi, saskaņā ar kuru varētu iztikt bez pierādījuma par vakcināciju pret trakumsērgu, ja tas ir medicīniski norādīts, un pietiktu ar asins analīžu sertifikātu.

Thank you for your support, Georg Griesbeck