Handelspolitik

Dėl įrodymo, kad šunys, keliaujantys į Europos šalis, yra paskiepyti nuo pasiutligės

Georg Griesbeck
  1. Launched January 2020

Peticijos pateikėjas teigia, kad jo šuo, sergantis autoimunine liga, yra paskiepytas pagrindiniais skiepais nuo pasiutligės ir tai galima įrodyti atliekant pasiutligės antikūnų titro kraujo tyrimą. Jis teigia, kad dėl šios ligos veterinarijos gydytojai pataria neskiepyti nuo pasiutligės. Pasak peticijos pateikėjo, pagal ES teisės aktus tam, kad būtų leidžiama su šunimi įvažiuoti į kitą valstybę narę, būtina reguliariai skiepyti nuo pasiutligės. Peticijos pateikėjas klausia, kaip gali keliauti į kitą valstybę narę su savo šunimi. Jis prašo nukrypti leidžiančios nuostatos, pagal kurią nereikėtų turėti įrodymo dėl skiepijimo nuo pasiutligės, kai tai mediciniškai nurodyta, ir pakaktų pasiutligės antikūnų titro kraujo tyrimo pažymos.

Thank you for your support, Georg Griesbeck