Handelspolitik

Ve věci dokladu o očkování proti vzteklině pro psy cestující do evropských zemí

Georg Griesbeck
  1. Launched January 2020

Předkladatel petice vysvětluje, že jeho pes trpící autoimunitním onemocněním má základní očkování proti vzteklině, což lze prokázat pomocí sérologického testu. Tvrdí, že v důsledku uvedeného onemocnění veterinární lékaři očkování proti vzteklině nedoporučují. Předkladatel však uvádí, že podle právních předpisů EU je pravidelné očkování proti vzteklině nezbytné, aby bylo možné vstoupit se psem do jiného členského státu. Ptá se, jak může se svým psem cestovat do jiného členského státu. Požaduje výjimku, podle níž by doklad o očkování proti vzteklině nebyl nutný v případě zdravotní indikace a osvědčení o sérologickém testu by bylo dostačující.

Thank you for your support, Georg Griesbeck