Rechtstaatlichkeit

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľ petície vysvetľuje, že poľský politik bol zadržiavaný v Poľsku viac ako dva roky pre podozrenie zo špionáže, bol však zbavený obvinení. Predkladateľ petície zastáva názor, že zadržaný bol zbavený svojho práva obhajovať svoje dobré meno a získať prístup k dôkazom a jeho účasť na súdnych pojednávaniach týkajúcich sa predĺženia jeho času zadržiavania bola obmedzená. V máji 2018 odvolací súd rozhodol o predĺžení času zadržania politika do novembra 2018. Predkladateľ petície zastáva názor, že prípad je politicky motivovaný a žiada inštitúcie EÚ, aby reagovali na údajné porušenia hodnôt zakotvených v zmluvách a v Charte základných práv EÚ.

Thank you for your support, M. D.
pro

contra