Rechtstaatlichkeit

Privind încarcerarea unui politician polonez

M. D.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționarul declară că un politician polonez este deținut în Polonia de mai bine de doi ani, fiind suspectat de spionaj, dar fără a fi condamnat. Petiționarul este de opinie că deținutul este privat de drepturile sale de a-și apăra reputația, de dreptul de acces la dovezi și la consultarea acestora, iar prezența sa la audierile în instanță cu privire la prelungirea perioadei de detenție a fost restricționată. În mai 2018, curtea de apel a decis prelungirea perioadei de detenție a politicianului până în noiembrie 2018. Petiționarul este de părere că acest caz este motivat politic și solicită instituțiilor UE să reacționeze la presupusele încălcări ale valorilor consacrate în Tratate și în Carta drepturilor fundamentale.

Thank you for your support, M. D.
pro

contra