Rechtstaatlichkeit

относно задържането на полски политик

M. D.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията обяснява, че полски политик е бил задържан в Полша в продължение на повече от две години по подозрения за шпионаж, но без е да получил присъда. Вносителят на петицията счита, че задържаното лице е било лишено от своето право да защити репутацията си и да има достъп до и да разгледа доказателствата и че присъствието му на съдебните заседания, свързани с удължаване на срока на задържането му, е било ограничено. През май 2018 г. апелативният съд е постановил удължаване на задържането на политика до ноември 2018 г. Вносителят на петицията счита, че случаят е политически мотивиран, и призовава институциите на ЕС да реагират на предполагаемите нарушения на ценностите, залегнали в Договорите и в Хартата на основните права.

Thank you for your support, M. D.
pro

contra