Rechtstaatlichkeit

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 5 weeks

Lūgumraksta iesniedzējs paskaidro, ka Polijas politiķis vairāk nekā divus gadus ir aizturēts Polijā aizdomās par spiegošanu, taču bez notiesājoša sprieduma. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka aizturētajam ir atņemtas tiesības aizstāvēt savu reputāciju, piekļūt un iepazīties ar pierādījumiem, turklāt viņam ir ierobežotas iespējas piedalīties tiesas sēdēs saistībā ar viņa apcietinājuma perioda pagarināšanu. 2018. gada maijā apelācijas tiesa pieņēma lēmumu par politiķa apcietinājuma perioda pagarināšanu līdz 2018. gada novembrim. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka lieta ir politiski motivēta, un aicina ES iestādes reaģēt uz iespējamiem Līgumos un Pamattiesību hartā ietverto principu pārkāpumiem.

Thank you for your support, M. D.