Rechtstaatlichkeit

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Peticijos pateikėjas paaiškina, kad Lenkijoje daugiau nei dvejus metus kalinamas lenkų politikas, kuriam pateikti įtarimai šnipinėjimu, tačiau nepaskelbtas apkaltinamasis nuosprendis. Peticijos pateikėjas laikosi nuomonės, kad kalinamajam nesuteikiama teisė apginti savo reputaciją ir gauti įrodymus bei su jais susipažinti, taip pat kad varžomos jo galimybės dalyvauti teismo posėdžiuose, kuriuose nagrinėjamas jo kalinimo laiko pratęsimo klausimas. 2018 m. gegužės mėn. apeliacinis teismas leido pratęsti politiko sulaikymo laiką iki 2018 m. lapkričio mėn. Peticijos pateikėjo nuomone, ši byla politizuota, tad jis ragina ES institucijas reaguoti į tariamus Sutartyse ir Pagrindinių teisių chartijoje įtvirtintų vertybių pažeidimus.

Thank you for your support, M. D.