Rechtstaatlichkeit

Mpolgár által benyújtott 0569/2018. számú petíció egy lengyel politikus bebörtönzéséről

M. D.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója kifejti, hogy Lengyelországban már több mint két éve tartanak őrizetben egy lengyel politikust kémkedés gyanújával, anélkül, hogy ítéletet hoztak volna ügyében. A petíció benyújtója úgy véli, hogy a fogvatartottat megfosztják ahhoz való jogától, hogy megvédje hírnevét, valamint hogy hozzáférjen a bizonyítékokhoz és megtekinthesse azokat, ezenkívül korlátozzák az őrizetben tartásának meghosszabbítását érintő tárgyalásokon való részvételét. 2018 májusában a fellebbviteli bíróság jóváhagyta a politikus őrizetének meghosszabbítását 2018 novemberéig. A petíció benyújtója úgy véli, hogy az ügy politikai indíttatású, és kéri az uniós intézményeket, hogy reagáljanak a Szerződésekben és az Alapjogi Chartában foglalt értékek állítólagos megsértésére.

Thank you for your support, M. D.
pro

contra