Gesundheit

O označivanju tvari koje su opasne za osobe koje boluju od alergije

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositelj predstavke se žali da je osobama koje pate od alergija zbog nejasnih oznaka potrebno mnogo vremena i truda da utvrde koji alergeni predstavljaju rizik u kozmetičkim i drugim proizvodima te kako da ih izbjegnu. U javnim kontekstima kao što su radna mjesta, trgovački centri ili hoteli, takvi su pokušaji potpuno beskorisni. Čak i uz posebnu pozornost oboljele osobe mogu biti izložene ozbiljnim rizicima za zdravlje. Prepuštene su sami sebi, s obzirom na to da ne postoje znanstveno pouzdani nalazi koji bi ukazali na to mogu li uopće i na koji način alergije biti uzrokovane aromama, parfemima ili pojačivačima okusa.

Thank you for your support, E. P.