Gesundheit

относно етикетирането на вещества, опасни за страдащите от алергии

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителят на петицията изразява съжаление относно факта, че поради неясно етикетиране отнема доста време и усилия на страдащите от алергии да установят какви алергени представляват риск в козметичните и други продукти и как да ги избягват. В публични условия, като например работното място и търговски центрове или хотели, усилията за постигане на това са напълно безплодни. Дори страдащите да полагат най-големи усилия, те могат да бъдат изложени на сериозни рискове за здравето. Те трябва да използват свои собствени ресурси, тъй като няма на разположение научно достоверни констатации, които посочват дали и как ароматите, парфюмите или овкусителите причиняват алергии.

Thank you for your support, E. P.