Gesundheit

W sprawie oznakowania substancji niebezpiecznych dla alergików

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję ubolewa nad tym, że ze względu na nieprecyzyjne oznakowanie osoby cierpiące na alergię potrzebują dużo czasu i wysiłku, aby ustalić, jakie alergeny stanowią zagrożenie w kosmetykach i innych produktach oraz jak ich uniknąć. W miejscach publicznych, takich jak miejsca pracy, centra handlowe lub hotele, podejmowane w tym kierunku działania są całkowicie bezowocne. Nawet przy zachowaniu największej ostrożności alergicy mogą być narażeni na poważne zagrożenie dla zdrowia. Są zdani na samych siebie ze względu na brak rzetelnych ustaleń naukowych wskazujących, czy aromaty, perfumy i wzmacniacze smaku powodują alergie i w jaki sposób.

Thank you for your support, E. P.