Gesundheit

Allergiában szenvedők számára veszélyes anyagok címkézéséről

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a nem egyértelmű címkézés miatt az allergiában szenvedőknek sok idejét és erőfeszítését veszi igénybe annak megállapítása, hogy mely allergének kockázatosak a kozmetikumokban és más termékekben, illetve hogy ezeket hogyan lehet elkerülni. Az ilyen nyilvános helyzetekben, például a munkahelyen és a bevásárlóközpontokban vagy szállodákban teljesen eredménytelenek az erre irányuló erőfeszítéseik. Az allergiások a legnagyobb gondosság mellett is súlyos egészségügyi kockázatoknak lehetnek kitéve. Saját erőforrásaikra kell hagyatkozniuk, mivel nem állnak rendelkezésre tudományos szempontból megbízható megállapítások arra vonatkozóan, hogy az aromák, illatanyagok vagy ízfokozók allergiát okoznak-e, és ha igen, hogyan.

Thank you for your support, E. P.