Követeljük az elektronikus cigaretta észszerűbb szabályozását!

Dustin DAHLMANN
Európai Bizottság
0 Supporters 0 in European Union
Petition process is finished
  1. Launched February 2019
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

Felkérjük az Európai Bizottságot, hogy helyezze hatályon kívül a 2014/40/EU irányelv 20. cikkét, és alkosson olyan egyedi jogszabályt, amely egyértelműen elkülöníti az elektronikuscigaretta-termékeket a dohánytermékektől és a gyógyszerektől. Hatályon kívül kell helyezni a 2014/40/EU irányelv 20. cikkét, és helyette tudományosan megalapozott, tényeken alapuló, a belső piac működésével összhangban álló egyedi jogszabályt kell alkotni, amely elkülöníti az elektronikuscigaretta-termékeket a dohánytermékektől és a gyógyszerektől. Gondoskodni kell arról, hogy az új szabályozás kötelező erejű, szigorú termékminőségi, biztonsági és gyártási előírásokon, valamint felelős, a fiatalok védelmét szolgáló értékesítési módszereken alapuljon. Az elektronikus cigarettára irányuló politikának ösztönöznie kell az innovációt, és biztosítania kell, hogy a dohányosok és az elektronikus cigaretta használói egyértelmű információkkal rendelkezzenek a kevésbé káros, dohánymentes alternatívákról, és hozzáférhessenek ilyen alternatívákhoz.

Thank you for your support, Dustin DAHLMANN