Handelspolitik

Dėl draudimo Italijos studentams tuo pačiu metu studijuoti kituose Europos Sąjungos universitetuose

Antonio Visicchio
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 2 months

Peticijos pateikėjui kyla abejonių dėl Italijos teisės akto (Karališkojo potvarkio Nr. 1592/1933 142 straipsnio), pagal kurį Italijos universitete studijuojantys studentai negali stoti į kitą studijų programą, magistrantūros studijas ar specializuotas antrosios pakopos studijas Italijoje. Pasak peticijos pateikėjo, draudimas vienu metu studijuoti daugiau nei vienoje studijų programoje taip pat taikomas studentams, kurie galbūt norėtų studijuoti kitos ES valstybės narės universitete tuo pačiu metu, kaip ir Italijos universitete. Todėl peticijos pateikėjas mano, kad šiuo draudimu Italijos studentai diskriminuojami, palyginti su kitais Europos studentais, kuriems ne tik leidžiama vienu metu studijuoti daugiau nei viename universitete, bet jie netgi skatinami tai daryti pagal savo šalių nacionalines sistemas Galiausiai peticijos pateikėjas teigia, kad šiuo draudimu pažeidžiama ES pagrindinių teisių chartijos 14 straipsnyje įtvirtinta teisė į mokslą.

Thank you for your support, Antonio Visicchio

openPetition international