Handelspolitik

O zabrani talijanskim studentima da se istovremeno upišu na druga sveučilišta u Europskoj uniji

Antonio Visicchio
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 9 Wochen

Podnositelj predstavke pokreće pitanje o talijanskom propisu (članak 142. Kraljevskog dekreta 1592/1933) za kojega tvrdi da sukladno njemu studenti upisani na sveučilište u Italiji ne mogu upisati neki drugi studij, diplomski studij ili specijalistički poslijediplomski studij u Italiji. Prema podnositelju predstavke, zabrana istovremenog upisa na više studija primjenjuje se i na studente koji bi se željeli istovremeno upisati na sveučilište u drugoj državi članici EU-a i na sveučilište u Italiji. Podnositelj predstavke stoga smatra da se ovom zabranom diskriminiraju talijanski studenti u usporedbi s drugim europskim studentima, kojima ne samo da je omogućeno upisati se na više od jednog sveučilišta u isto vrijeme, već ih njihovi nacionalni sustavi čak i potiču da to učine. Naposljetku, podnositelj predstavke tvrdi da ova zabrana predstavlja kršenje prava na obrazovanje koje je predviđeno člankom 14. Povelje EU-a o temeljnim pravima.

Thank you for your support, Antonio Visicchio

openPetition international