Handelspolitik

Z olasz diákoknak az Európai Unió más egyetemeire való egyidejű beiratkozásának tilalmáról

Antonio Visicchio
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

A petíció benyújtója egy olasz szabályozással (1592/1933. sz. királyi rendelet, 142. cikk) kapcsolatos kérdéseket vet fel, amelynek értelmében az olaszországi egyetemre beiratkozott hallgatók nem vehetnek részt Olaszországban egy másik diplomán, mesterkurzuson vagy posztgraduális szaktanfolyamon. A petíció benyújtója szerint az egynél több tanulmányi kurzusra való egyidejű beiratkozás tilalma azokra a diákokra is vonatkozik, akik egy olaszországi egyetemre való jelentkezéssel egyidejűleg egy másik uniós tagállam egyetemére is be szeretnének iratkozni. A petíció benyújtója ezért úgy véli, hogy ez a tilalom hátrányos megkülönböztetést jelent az olasz diákokkal szemben a többi európai diákhoz képest, akik nemcsak egyszerre több egyetemre is beiratkozhatnak, hanem arra is ösztönzik őket, hogy ezt saját nemzeti rendszerük keretében tegyék meg. Végezetül a petíció benyújtója azt állítja, hogy ez a tilalom sérti az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikkében rögzített oktatáshoz való jogot.

Thank you for your support, Antonio Visicchio

openPetition international