Handelspolitik

Ve věci zákazu, který italským studentům znemožňuje souběžně se zapsat na jinou univerzitu v Evropské unii

Antonio Visicchio
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 months

Předkladatel petice vznáší námitku proti italskému nařízení (královská vyhláška 1592/1933, článek 142), podle nějž se studenti zapsaní na univerzitě v Itálii nesmí zapsat do jiného kurzu, magisterského kurzu nebo specializovaného postgraduálního kurzu v Itálii. Podle předkladatele se zákaz souběžného zápisu do více než jednoho studia vztahuje rovněž na studenty, kteří by se mohli chtít zapsat na univerzitu v jiném členském státě EU a souběžně na univerzitu v Itálii. Předkladatel považuje tento zákaz za diskriminační vůči italským studentům oproti jiným evropským studentům, kteří se nejenom mohou zároveň zapsat na více než jedné univerzitě, ale jejich vnitrostátní systémy je k tomu dokonce vybízejí. V neposlední řadě předkladatel tvrdí, že tento zákaz představuje porušení práva na vzdělání zakotveného v článku 14 Listiny základních práv EU.

Thank you for your support, Antonio Visicchio

openPetition international