Handelspolitik

Antonio Visicchio Itaalia üliõpilastele kehtestatud keelu kohta registreeruda samal ajal teistesse Euroopa Liidu ülikoolidesse

Petitioner
10 Supporters 10 in European Union
Collection finished
  1. Launched August 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsiooni esitaja tõstatab küsimusi seoses Itaalia õigusaktiga (kuningliku dekreedi 1592/1933 artikkel 142), mille kohaselt ei tohi Itaalias ülikoolis õppivad üliõpilased tema sõnul registreeruda Itaalias muule taseme-, magistri- või kraadiõppekursusele. Petitsiooni esitaja sõnul kehtib rohkem kui korraga ühele õppekursusele registreerumise keeld ka üliõpilastele, kes soovivad Itaalias ülikoolis õppimise ajal registreeruda mõnes teises ELi liikmesriigis asuvasse ülikooli. Petitsiooni esitaja on seetõttu seisukohal, et keeluga diskrimineeritakse Itaalia üliõpilasi, sest teistel Euroopa üliõpilastel mitte ainult ei lubata korraga rohkem kui ühte ülikooli registreeruda, vaid oma riigi süsteemis neid isegi julgustatakse seda tegema. Petitsiooni esitaja väidab ühtlasi, et keeld rikub ELi põhiõiguste harta artiklis 14 sätestatud õigust haridusele.

openPetition international