Handelspolitik

Privind interdicția impusă studenților italieni de a se înscrie simultan la alte universități din Uniunea Europeană

Petitioner
10 Supporters 10 in European Union
Collection finished
  1. Launched August 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul ridică problema unui regulament italian (Decretul regal 1592/1933, articolul 142), potrivit căruia acesta afirmă că studenții înscriși la o universitate din Italia nu se pot înscrie la un alt curs de licență, la un curs de masterat sau la studii postuniversitare de specialitate în Italia. Potrivit petiționarului, interdicția de a se înscrie simultan la mai mult de un ciclu de studii se aplică, de asemenea, studenților care doresc să se înscrie la o universitate în alt stat membru al UE în același timp cu o universitate din Italia. Prin urmare, petiționarul consideră că această interdicție este discriminatorie față de studenții italieni în comparație cu alți studenți europeni, care nu numai au dreptul să se înscrie la mai mult de o universitate în același timp, ci sunt chiar încurajați să se înscrie în cadrul propriilor sisteme naționale. În cele din urmă, petiționarul susține că această interdicție constituie o încălcare a dreptului la educație consacrat la articolul 14 din Carta drepturilor fundamentale a UE.

openPetition international