Health

By Melanie Von Der Taubenmühle (German) on measures to protect the population from pandemics

Petitioner
1,131 supporters 1,131 in European Union

Collection finished

1,131 supporters 1,131 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Η αναφέρουσα επισημαίνει ότι η τρέχουσα διάδοση της COVID-19 έχει καταδείξει ότι οι επικίνδυνοι παθογόνοι οργανισμοί μπορούν να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν στη βιομηχανία των ζώων. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι η εκτεταμένη χρήση αντιβιοτικών σε ζώα είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες για την ανάπτυξη ανθεκτικών στα αντιβιοτικά παθογόνων παραγόντων. Ως εκ τούτου, καλεί τα κράτη μέλη και την ΕΕ: – να ενημερώσουν τον πληθυσμό σχετικά με τους κινδύνους ασθενειών και μεταλλάξεων του ιού στους ζωικούς κλάδους, καθώς και για τους κινδύνους της εξάπλωσης βακτηρίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά από τις βιομηχανίες των ζώων· – να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των πολιτών της ΕΕ από τις πανδημίες, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των σφαγείων και των κρεοπωλείων, καθώς και των επιχειρήσεων αναπαραγωγής και πάχυνσης, και να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ζωικών προϊόντων· – να θεσπίσουν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και να προωθήσουν τις κρατικές ενισχύσεις για την καλλιέργεια κηπευτικών· – να ενημερώσουν σχετικά με τη διασύνδεση της βιομηχανίας των ζώων με την αλλαγή του κλίματος.

Link to the petition

Image with QR code