Gesundheit

Petition No 0368/2020 by Melanie Von Der Taubenmühle (German) on measures to protect the population from pandemics

Petitioner
1.131 Supporters 1.131 in European Union
Collection finished
  1. Launched May 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója kifejti, hogy a Covid19 jelenlegi terjedése megmutatta, hogy veszélyes kórokozók fejlődhetnek és terjedhetnek az állattenyésztésben. Azt állítja továbbá, hogy az antibiotikumok állatoknál való széles körű alkalmazása az antibiotikumokkal szemben rezisztens kórokozók kialakulásának egyik legfontosabb oka. A petíció benyújtója ezért arra kéri a tagállamokat és az EU-t, hogy: – tájékoztassa a lakosságot az állattenyésztésben előforduló betegségek és vírusmutációk kockázatairól, valamint az antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok állattenyésztésben való elterjedésének veszélyeiről; – haladéktalanul fogadjon el intézkedéseket az uniós polgárok világjárványokkal szembeni védelmére, beleértve a vágóhidak, hentesek, tenyésztő és hizlaló vállalkozások bezárását, valamint az állati termékekre vonatkozó behozatali tilalmat; – fogadjon el szigorú intézkedéseket az élelmiszer-pazarlás ellen, és mozdítsa elő a zöldségtermesztés állami támogatását; – nyújtson tájékoztatást az állattenyésztési ágazat és az éghajlatváltozás közötti kapcsolatokról.