Gesundheit

By Melanie Von Der Taubenmühle (German) on measures to protect the population from pandemics

Melanie Von Der Taubenmühle
1.131 Supporters 1.131 in Europäische Union
  1. Launched May 2020
  2. Time remaining > 5 Wochen

Вносителката на петицията посочва, че настоящото разпространение на COVID-19 е показало, че опасни болестотворни организми могат да се развият и разпространят в сектора на животновъдството. Освен това тя твърди, че широкото използване на антибиотици при животните е една от най-важните причини за развитието на резистентни към антибиотици патогени. Поради това вносителката на петицията призовава държавите членки и ЕС: - да информират населението за рисковете от заболявания и вирусни мутации в животновъдството, както и за опасностите от разпространението на резистентни към антибиотици бактерии от животновъдството; - незабавно да приемат мерки за защита на гражданите на ЕС от пандемии, включително за затварянето на кланици, месарници, предприятия за развъждане и угояване, както и забрана за внос на животински продукти; - да приемат строги мерки срещу разхищаването на храни и да насърчават държавни субсидии за зеленчукопроизводство; - да осведомяват за връзките между животновъдството и изменението на климата.

Thank you for your support, Melanie Von Der Taubenmühle

openPetition international