Gesundheit

By Melanie Von Der Taubenmühle (German) on measures to protect the population from pandemics

Melanie Von Der Taubenmühle
1.131 Supporters 1.131 in Europäische Union
  1. Launched May 2020
  2. Time remaining 6 days

Predkladateľka petície poukazuje na to, že súčasné šírenie ochorenia COVID-19 ukázalo, že v živočíšnej výrobe sa môžu šíriť nebezpečné patogény. Okrem toho tvrdí, že rozsiahle používanie antibiotík u zvierat je jednou z najdôležitejších príčin šírenia patogénov rezistentných voči antibiotikám. Predkladateľka petície preto vyzýva členské štáty a EÚ, aby: – informovali obyvateľstvo o rizikách chorôb a mutácií vírusov v odvetviach živočíšnej výroby, ako aj o rizikách šírenia baktérií rezistentných voči antibiotikám týmito odvetviami; – bezprostredne prijali opatrenia na ochranu občanov EÚ pred pandémiami vrátane uzatvorenia bitúnkov, mäsiarstiev, chovateľských a výkrmných podnikov, ako aj zákazu dovozu živočíšnych výrobkov; – prijali prísne opatrenia proti plytvaniu potravinami a podporovali štátne dotácie na pestovanie zeleniny; – informovali o prepojení medzi odvetvím živočíšnej výroby a zmenou klímy.

Thank you for your support, Melanie Von Der Taubenmühle

openPetition international