Außenpolitik

Elise Fleury
  1. Launched 30/06/2020
  2. Time remaining 9 months

Składająca petycję wyraża zaniepokojenie w świetle kryzysu zdrowotnego spowodowanego przez COVID-19, który według wielu naukowców mógł zostać zapoczątkowany na „mokrym targu” w Wuhan (Chiny). Składająca petycję opisuje mokre targi jako ubojnie na powietrzu, prowadzące handel zwierzętami w odrażających warunkach. Nawiązuje do nowej kampanii GAIA wzywającej do zamknięcia „mokrych targów” na całym świecie. Ponadto wzywa Parlament do podjęcia działań na rzecz światowego handlu zwierzętami schwytanymi na wolności i zwraca się o ograniczenie transportu zwierząt na duże odległości. Składająca petycję wzywa Parlament Europejski do zamknięcia mokrych targów w celu ochrony zdrowia publicznego i promowania dobrostanu zwierząt.

Thank you for your support, Elise Fleury

openPetition international