Außenpolitik

Elise Fleury
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining > 6 Wochen

Podnositeljica predstavke zabrinuta je s obzirom na zdravstvenu krizu uzrokovanu bolešću COVID-19 čiji je mogući izvor, prema brojnim istraživačima, na „mokroj tržnici” u Wuhanu u Kini. Podnositeljica predstavke opisuje „mokre tržnice” kao klaonice na otvorenom na kojima se odvija trgovina životinjama u groznim uvjetima. Upućuje na novu kampanju koju je pokrenula organizacija GAIA kojom se poziva na zatvaranje „mokrih tržnica” u cijelom svijetu. Pored navedenoga, podnositeljica predstavke poziva Parlament na djelovanje u vezi sa svjetskom trgovinom životinjama ulovljenim u divljini i traži ograničenje prijevoza životinja na velikim udaljenostima. Podnositeljica predstavke poziva Parlament na zatvaranje „mokrih tržnica” s ciljem zaštite javnog zdravlja i promicanja dobrobiti životinja.

Thank you for your support, Elise Fleury

openPetition international