Außenpolitik

Elise Fleury
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining > 6 Wochen

Вносителката на петицията е загрижена поради здравната криза, причинена от COVID-19, която според редица изследователи вероятно е възникнала на „мокрия пазар“ в Ухан (Китай). Вносителката на петицията описва „мокрите пазари“ като кланици на открито, които търгуват с животни при отвратителни обстоятелства. Тя се позовава на новата кампания на GAIA, в която се призовава за затваряне на „мокрите пазари“ по света. Освен това тя призовава Парламента да предприеме действия в областта на световната търговия със заловени диви животни и отправя искане да бъде ограничено транспортирането на животни на далечни разстояния. Вносителката на петицията призовава Европейския парламент да закрие „мокрите пазари“ с цел защита на общественото здраве и насърчаване на хуманното отношение към животните.

Thank you for your support, Elise Fleury

openPetition international