Gesundheit

Z egészséges és környezetkímélő kozmetikumokról

Bewegung Bewusster Friseure International e.V.
Collection finished
  1. Launched April 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója úgy véli, hogy a vegyi/szintetikus összetevőket tartalmazó kozmetikai és ápolási termékek ezrei, amelyek károsak lehetnek az egészségre és/vagy a környezetre, részben felelősek a világ élőhelyeinek pusztulásáért, valamint az élethez nélkülözhetetlen víz, levegő és talaj szennyezéséért. Olyan uniós szintű jogalkotási és költségvetési keretet szorgalmaz, amely környezetbarátabb megközelítést részesít előnyben, és amely a lehető legnagyobb mértékben korlátozza vagy tiltja a környezetre bizonyítottan káros anyagok használatát. A kozmetikai célú állatkísérletek tilalmát kivétel nélkül be kell tartani, és világszerte hatályba kell léptetni. A petíció benyújtója többek között a természetes kozmetikumok egységes, uniós szintű címkézésének bevezetését kéri. A környezetszennyezést drágábbá kell tenni, és elő kell mozdítani a környezet tiszteletben tartását. A petíció benyújtója üdvözli a kozmetikai célú állatkísérletek globális tilalmáról szóló, 2018. májusi európai parlamenti állásfoglalást. A joghézagokat azonban meg kell szüntetni. A petíció benyújtója számos káros összetevőre hivatkozik, beleértve az alumíniumsókat, az olajat, a mikroműanyagokat és a nanorészecskéket.

Thank you for your support, Bewegung Bewusster Friseure International e.V.

openPetition international