Gesundheit

Dėl sveikos ir aplinkai nekenksmingos kosmetikos

Bewegung Bewusster Friseure International e.V.
  1. Launched 03/04/2020

Peticijos pateikėjas mano, kad tūkstančiai kosmetikos ir priežiūros gaminių, kurių sudėtyje yra cheminių ir (arba) sintetinių medžiagų, galinčių pakenkti sveikatai ir (arba) aplinkai, iš dalies lemia pasaulio buveinių būklės blogėjimą ir naikina gyvybiškai svarbius vandens, oro ir dirvožemio išteklius. Jis ragina sukurti ES lygmens teisinę ir fiskalinę sistemą, kurioje pirmenybė būtų teikiama aplinkai palankesniam požiūriui ir kuria būtų kuo labiau ribojamas arba draudžiamas medžiagų, kurios, kaip įrodyta, yra kenksmingos aplinkai, naudojimas. Draudimas atlikti bandymus su gyvūnais kosmetikos srityje turi būti taikomas be išimčių ir jis turi įsigalioti visame pasaulyje. Peticijos pateikėjas, be kita ko, ragina nustatyti vienodą ES masto natūralios kosmetikos ženklą. Turėtų būti padidinti mokesčiai už aplinkos taršą ir turėtų būti skatinama saugoti aplinką. Peticijos pateikėjas palankiai vertina 2018 m. gegužės mėn. Europos Parlamento rezoliuciją dėl visuotinio draudimo atlikti bandymus su gyvūnais kosmetikos srityje. Tačiau turėtų būti pašalintos teisinės spragos. Peticijos pateikėjas nurodo įvairias kenksmingas sudedamąsias dalis, įskaitant aliuminio druskas, naftą, mikroplastiką ir nanodaleles.

Thank you for your support, Bewegung Bewusster Friseure International e.V.